Kompanija Magnum d.o.o. Sarajevo, distributer vrhunskih italijanskih brendova za uređenje enterijera na čelu sa kompanijom Florim, ostvarila je rekordan prihod u prvih šest mjeseci 2021. i investirat će u povećanje skladišta i prodajnog prostora, te proširenje prodajnih kapaciteta.

Kvalitet i usluga na prvom mjestu“ moto je ove kompanije, specijalizirane za prodaju keramike i sanitarija koja ima veliko iskustvo u poslovanju sa vrhunskim italijanskim brendovima.

Osim zastupništva italijanske Florim grupacije za BiH, Magnum d.o.o. zastupnik je i za Jacuzzi hidromasažni i wellness program, Gessi i Flaminia sanitariju, kao i za brendove keramike kao što su: Appiani, Vouge, Bardelli, Mutina, Creavit i drugi.

Prema riječima Ramiza Redžića, direktora kompanije, pandemija COVID-19 nije uticala na njihovo poslovanje i ostvarili su sve zadate ciljeve.

Rekordan prihod od milion KM u 2020.

Već u prvih šest mjeseci 2021. godine ostvarili smo prihod u iznosu od 454.917 KM i dobit 35.000 KM. Također, u 2020. godini ostvarili smo rekordan prihod u iznosu od milion KM, koji je čak za 100.000 KM veći od prihoda ostvarenog u 2019.,„ kaže Redžić.

Sa trenutno ostvarenim prihodom i dogovorenim projektima u prvih šest mjeseci 2021. godine, kako dalje navodi Redžić, kompanija „Magnum“ je iznad prosjeka prethodnih godina. Uspjeli su realizovati i sve prethodno planirane projekte.

Neki od naših uspješno relizovanih projekata su hotel „Jezero“ u Jajcu, hotel „Monti“ na Igmanu, restorani „Baoli“ i „Monarch“, hotel City Code u Zenici, Gradska kafana Zenica, SPO Bajra Novi Travnik, SPO Dijamant –Otoka i mnogi drugi“, dodaje Redžić.

Opremanje ekskluzivnih enterijera i eksterijera

Kompanija „Magnum“ osnovana je u martu 2018. u Sarajevu i nudi širok raspon usluga, počev od usluga za arhitekte i dizajnere enterijera, tako i usluga za investitore i za izvođače radova. Tokom realizacije projekata, njihov vrhunski tim radi 3D vizualizaciju, šemu polaganja keramike, kao i šemu sanitarnih elemenata. Trenutno imaju pet zaposlenih i na raspolaganju su klijentima za sva pitanja vezana za realizaciju projekata.

Bavimo se isključivo opremanjem ekskluzivnih enterijera i eksterijera, prodajom keramike i sanitarija. Pružamo i usluge rezanja velikih ploča i pravljenje stolova. Imamo saradnju sa keramičarima, kao i odličnu bazu projektnih biroa sa kojima radimo. Naša prednost u odnosu na konkurenciju je drugačiji pristup projektima i kupcima, praćenje realizacije, kao i drugačiji asortiman robe“, dodaje Redžić.

Kako dalje navodi direktor kompanije Magnum, u 2021. godini planiraju proširiti asortiman sa nekoliko renomiranih proizvođača keramike i sanitarija.

Saradnja sa fabrikom keramike ABK iz Italije

Radimo na potpisivanju ugovora sa fabrikom keramike ABK iz Italije, orijentisanoj ka projektima i sa asortimanom koji bi popunio srednji cjenovni rang u našoj ponudi. Također, planiramo da naš asortiman proširimo i na dio sanitarija i baterija“, objašnjava Redžić.

Određeni dio investicija u „Magnum“-u planiraju usmjeriti na povećanje skladišta i prodajnih kapaciteta.

Kod investicije u skladište, prije svega smo orijentisani na povećanje zalihe robe, tj. da kupcima ponudimo što širi asortiman robe dostupne odmah, bez čekanja isporuke i narudžbi. U planu je i proširivanje našeg salona sa postojećih 220 m2 na 450 m2 prodajnog prostora, kako bismo kupcima ponudili što kvalitetniju uslugu“, rekao je Redžić.

Piše: Irena Vasić Dobrić