Svjetska premijera prve luksuzne bh. kamp prikolice Derubis Caravan, koju je izradila kompanija Derubis Yachts iz Viteza, upriličena je danas u okviru najvećeg svjetskog sajma kampera i opreme za kampiranje Caravan Salon, koji se održava od 27. avgusta do 5. septembra u Dizedorfu.

Nakon svjetske premijere prve luksuzne bh. jahte Derubis Fly 44 prije dvije godine u Sarajevu, brodogradilište Derubis Yachts d.o.o.Vitez danas je upriličilo i svjetsku premijeru prve luksuzne bh. kamp prikolice Derubis Caravan dužine sedam metara i širine 2,4 metra na sajmu kampera u Dizeldorfu.

Najveći svjetski sajam karavana i kamp prikolica CARAVAN SALON DÜSSELDORF, svake godine privlači više od 270.000 ljubitelja karavaninga. Kamp prikolice, motore karavane, pribor, šatore i ostalu opremu izlaže oko 645 izlagača iz 31 zemlje, koji zauzimaju prostor od oko 214.000 metara kvadratnih u 13 dvorana i na otvorenom.

Prema riječima Denisa Kraljevića, direktora Derubis Yachts d.o.o. Vitez, izlažu u kategoriji dvoosovinskih kamp prikolica preko 7 metara.

Napravili smo jedini na svijetu monolitnu karoseriju koja se proizvodi od poliesterske smole ojačane staklenim vlaknima, materijala od kojeg se prave i jahte. Jedini na svijetu imamo lamistal stakla iz automobilske industrije, inovativni interijer sa salonom od 10 m2, futuristički izgled i čitav niz inovativnih rješenja“, istakao je Kraljević.

Sigurno je da svjetska promocija prve luksuzne bh. kamp prikolice u Dizeldorfu nije mogla proći nezapaženo, jer je to jedina svjetska premijera na cijelom sajmu.

Pitanje nagrada uvijek korespondira s nekim interesima i lobijima u koje mi definitivno ne spadamo, pa i nemamo neke prevelike ambicije, ali računamo na nešto mnogo značajnije, a to je mišljenje krajnjih kupaca. Na sajam idemo s jasno postavljenim ciljevima sklapanja tridesetak ugovora o zastupanju s kompanijama koje su već unaprijed sebe delegirale. Predivan je osjećaj kada jedna bh. kompanija dobija upite značajnih njemačkih kompanija o zastupanju za njemačko tržište. To smatramo najvećom pobjedom“, naglasio je Kraljević.

Piše: Irena Vasić Dobrić